Universitat Rovira i Virgili

Col·laboradors acadèmicsFrancesc Xavier Grau Vidal és professor de Mecànica de Fluids al Departament d'Enginyeria Mecànica de la Universitat Rovira i Virgili. És doctor (1986) i llicenciat (1981) en Química Industrial per la Universitat de Barcelona.

Actualment és secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. Ha estat rector de la Universitat Rovira i Virgili (2006-2014), període durant el qual ha ocupat els càrrecs de president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP, 2011-2013) i ha estat membre de la Comissió Permanent (2010-2014) i vicepresident primer (2013-2014) de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE). D'ençà l'any 2016, fou vicepresident primer de la Xarxa Vives d'Universitats. El 2014 va fundar la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement, de la qual en fou director fins al 2018.

També ha estat Director Acadèmic de la Global University Network for Innovation (GUNi) entre 2014 i 2016, director del Departament d'Enginyeria Mecànica, vicerector d'Infraestructures i Tecnologies de la Informació, vicerector d'Ordenació Acadèmica i Personal, i vicerector d'Ordenació Acadèmica i Recerca de la Universitat Rovira i Virgili.

Academia


Uwe Brandenburg és doctor en Estudis sobre la Globalització per la Universitat de Bristol, té un Màster en Ciències Econòmiques per la Universitat de Gales a Swansea i un Màster en Humanitats sobre Ciències Islàmiques per la Universitat de Münster.

Actualment és el Director Gerent del Global Impact Institute a Praga i professor associat en Cooperació Regional i Impacte de l'Educació Superior a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Espanya. Prèviament, ha sigut Soci Gerent del CHE Consult i del CHE Consult Prague, així com Director Internacional de la Universitat Humboldt de Berlín durant vuit anys.

Uwe és membre electe del Consell General de l'Associació Europea d'Educadors Internacionals (EAIE) i del Convocation Court de la Universitat de Bristol. Ha estat expert principal de l'Associació Internacional d'Universitats (IAU) i del grup d'experts ad hoc en internacionalització.

Academia