Universitat Rovira i Virgili

Personal acadèmic


Francesc Xavier Grau Vidal és professor de Mecànica de Fluids al Departament d'Enginyeria Mecànica de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona, Espanya). És doctor (1986) i llicenciat (1981) en Química Industrial per la Universitat de Barcelona.

Actualment ocupa també el càrrec de Vicepresident primer de la Xarxa Vives d'Universitats, des de febrer de 2016. Ha estat rector de la Universitat Rovira i Virgili (2006-2014), període durant el qual ha ocupat els càrrecs de president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP, 2011-2013) i ha estat membre de la Comissió Permanent (2010-2014) i primer vicepresident (2013-2014) de la Conferència de Rectors d'Universitat (CRUE).

També ha ocupat els càrrecs de Director Acadèmic de la Global University Network for Innovation (GUNI) entre 2014 i 2016, director del Departament d'Enginyeria Mecànica, vicerector d'Infrastructures i Tecnologies de la Informació, vicerector d'Ordenació Acadèmica i Personal i vicerector d'Ordenació acadèmica i recerca de la Universitat Rovira i Virgili.

AcademiaUwe Branderburg és doctor en Estudis sobre la Globalització per la Universitat de Bristol, té un Màster en Ciències Econòmiques per la Universitat de Gales a Swansea i un Màster en Humanitats sobre Ciències Islàmiques per la Universitat de Münster.

Actualment és el Director Gerent del Global Impact Institute a Praga i professor associat en Cooperació Regional i Impacte de l'Educació Superior a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Espanya. Prèviament, ha sigut Soci Gerent del CHE Consult i del CHE Consult Prague, així com Director Internacional de la Universitat Humboldt de Berlín durant vuit anys.

Uwe és membre electe del Consell General de l'Associació Europea d'Educadors Internacionals (EAIE) i del Convocation Court de la Universitat de Bristol. Ha estat expert principal de l'Associació Internacional d'Universitats (IAU) i del grup d'experts ad hoc en internacionalització.

Academia